Salata od azuki graha




Sastojci:
1 šalica azuki graha (2dcl)
4 mrkve                        
½ korjena celera
3 mlada luka
Tamno sezamovo ulje, ocat, sol

 Priprema:
Azuki grah namočiti sat vremena prije kuhanja i kuhati ga cca. 50 minuta.
Mrkvu i celer izrezati na štapiće i samo blanširati 2 minute u kipućoj vodi. Luk izrezati na kolutiće.
Sve sastojke izmiješati i ostaviti da se ohlade.
Umjesto sezamovog ulja može se koristit bućino ulje ili ulje po vlastitom ukusu

Odlična zdrava salata kao prilog uz roštilj ili vege varijanta sejtan.

Primjedbe

Autor Dzoli rekao je…
Jako volim sezamovo ulje.Ono daje onaj specifican ukus svakom jelu ako se pravilno dozira.
Ovaj grah je ovde lako nabaviti jer je azijska populacija kod nas u velikom broju.
Nisam ga spremala kao salatu eto mogu probati jer tvoja izgleda bas ukusno:)