srijeda, 11. svibnja 2011.

Salata od azuki graha



Sastojci:
1 šalica azuki graha (2dcl)
4 mrkve                        
½ korjena celera
3 mlada luka
Tamno sezamovo ulje, ocat, sol

 Priprema:
Azuki grah namočiti sat vremena prije kuhanja i kuhati ga cca. 50 minuta.
Mrkvu i celer izrezati na štapiće i samo blanširati 2 minute u kipućoj vodi. Luk izrezati na kolutiće.
Sve sastojke izmiješati i ostaviti da se ohlade.
Umjesto sezamovog ulja može se koristit bućino ulje ili ulje po vlastitom ukusu
Odlična zdrava salata kao prilog uz roštilj ili vege varijanta sejtan.

1 komentar:

Dzoli kaže...

Jako volim sezamovo ulje.Ono daje onaj specifican ukus svakom jelu ako se pravilno dozira.
Ovaj grah je ovde lako nabaviti jer je azijska populacija kod nas u velikom broju.
Nisam ga spremala kao salatu eto mogu probati jer tvoja izgleda bas ukusno:)