utorak, 5. travnja 2011.

Peciva sa maslacem



Za mene nema divnijeg mirisa od mirisa pečenog peciva.

Sastojci:

5 dl mlijeka
1 dl vode
1 kg glatkog brašna
1 kockica kvasca
1 vrećica praška za pecivo
1 žlica šećera
1 jaje
2 žumanjka
1 žlica soli
2 dl ulja

1 maslac (250g)
jaje za premaz
sezamove sjemenke
malo soli

Priprema:
Dignuti kvasac u malo mlijeka, s žlicom šećera i brašna, zatim umiješati sve u brašno i zamijesiti od svih sastojaka glatko tijesto.                           
U tijesto polako dodavati 2 dl ulja, dok ga tijesto potpuno ne upije. Pustiti tijesto da se diže oko 1 sat. Podijeliti tijesto na 6 dijelova jednake veličine.

Na pobrašnjenoj dasci razvaljati svaki dio posebno, u obliku kruga, koji razrežemo na 8 dijelova, kao što se reže pizza.

Na svaki dio staviti komadić maslaca, zarolati u oblik kiflice ili pužića i sl.

Slagati na podmazani pleh, premazati razmućenim jajem, posuti sezamovim sjemenom i malo soli.
Peći na 180 °C, oko 25 min.

Izvorni recept


Broj komentara: 5:

Jovana kaže...

Božanstvene kiflice !!

baba kaže...

Jao, ja isto najviše volim miris pečenog peciva, odmah mi rastu zazubice, uhh. Super ti izgledaju kiflice, baš mame :))

Sweet Corner kaže...

wow, predivna su!!

Andrea kaže...

Slažem se, nema do mirisa tek pečenih domaćih peciva. Ova tvoja izgledaju savršeno. :)

tanja kaže...

O da, slazem se, nema niceg ljepseg od mirisa svjeze pecenog peciva...:) Kiflice izgledaju odlicno!!