Kolač od maka i jabuka

Odlična kombinacija, jabuke mu daju sočnost.
Original recept

Sastojci:
3 jaja
100 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 g oštrog brašna
1 vrećica praška za pecivo
40 g pšenične krupice
100 g mljevenog maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke
3 žlice mlijeka

Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice ulja
malo mlijeka

Priprema:
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.

Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.

Kad je kolač pečen preliti sa glazurom od čokolade.

Primjedbe

Autor Laka kuharica rekao je…
Odličan kolač: dobri sastojci, lak za napraviti, okus božanstven!