nedjelja, 2. siječnja 2011.

Mađarica


Tijesto:
60 dkg oštrog brašna
5 dkg margarina
20 dkg šećera
2 dcl milerama
2 jaja
1 pecilni prašak
Od sastojaka umijesitii glatko tijesto koje podijeliti na četiri dijela (tijesto možete ostaviti nakratko u hladnjaku). Razvaljati u veličini obrnute tepsije za pećnicu. Peći na 200C cca 10-15 minuta.

Krema:
1 l mlijeka
20 dkg šećera
10 žlica brašna
5 žlica gorkog kakaa
Od navedenih sastojaka skuhati kremu i ohladiti je. Kad je mlaka u nju dodati 25 dkg margarina za kreme.
Filati kore, zadnju koru preliti sa otopljenom čokoladom (20 dkg čokolade za kuhanje, malo mlijeka i 2 žlice ulja).
Najbolje ostaviti preko noći da pita omekša.

Nema komentara: