Ovaj recept sam pronašla u nekoj staroj Teni. Odličan osvježavajući.
Tijesto:
3 jaja
1dcl šećera
1 dcl ulja
3 dcl mlijeka
3 dcl brašna
1 pecilni prašak
1 vanili šećer
Krema:
1 kg oguljenih jabuka
15 dkg šećera
1 žličica cimeta
sok 1 limuna
2 pudinga od vanilije
8 dcl vode
Ostalo:
2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U žumanjke dodati šećer i dobro umutiti, zatim dodati ulje, mlijeko i ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u namašćenom limu 20 minuta na 180
C. Jabuke izrezati na ploške, staviti ih kuhati u vodu, dodati šećer, cimet i limunov sok i kuhati dok ne omekšaju.
Na ohlađeni biskvit posložiti dobro ocijeđene jabuke.
U soku koji je preostao gdje su se kuhale jabuke skuhati puding, te ga preliti još vrućeg preko kolača.
Preko ohlađenog kolača premazati istučeni šlag.
Staviti ga u frižider i dobro ohladiti prije posluživanja.
Tijesto:
3 jaja
1dcl šećera
1 dcl ulja
3 dcl mlijeka
3 dcl brašna
1 pecilni prašak
1 vanili šećer
Krema:
1 kg oguljenih jabuka
15 dkg šećera
1 žličica cimeta
sok 1 limuna
2 pudinga od vanilije
8 dcl vode
Ostalo:
2,5 dcl vrhnja za šlag
Priprema:
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žutanjaka. U žumanjke dodati šećer i dobro umutiti, zatim dodati ulje, mlijeko i ostale sastojke. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u namašćenom limu 20 minuta na 180
C. Jabuke izrezati na ploške, staviti ih kuhati u vodu, dodati šećer, cimet i limunov sok i kuhati dok ne omekšaju.
Na ohlađeni biskvit posložiti dobro ocijeđene jabuke.
U soku koji je preostao gdje su se kuhale jabuke skuhati puding, te ga preliti još vrućeg preko kolača.
Preko ohlađenog kolača premazati istučeni šlag.
Staviti ga u frižider i dobro ohladiti prije posluživanja.
Primjedbe