Siječanjska tema igrice sa bloga Ajme koliko nas je je kokos, a domaćica je Sandra sa bloga Mlin nas nasušni.
Obožavam kokos i evo par recepata od mene
KOKOS ŠTANGICE
Biskvit:
5 jaja
10 dkg šećera
15 dkg brašna
1 pecilni prašak
korica od limuna
10 dkg margarina
Krema:
4 žlice vode
4 žlice šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
15 dkg kokosa
5 dkg margarina
malo ruma
1 vanili šećer
Priprema:
Za biskvit žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati margarin i na kraju brašno i pecilni prašak. U gotovu smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći cca 15 min. na 200 C.
Za kremu otopiti šećer i margarin u vodi, dodati ostale sastojke i preliti preko kolača.
PIJESAK KOCKE
Osnovna krema:
3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
10 žlica šećera
25 dkg margarina za kreme
I dio:
12 dkg mljevenih petitte beure keksa
4 žlice gorkog kakaa
II dio:
10 dkg kokosa
III dio:
10 dkg mljevenih oraha
Ostalo:
1/2 l vrhnja za šlag
keksi petitt beure za podlogu
mlijeko i rum
Priprema:
Puding skuhati prema uputi na vrećici, u mlaki dodati margarin i dobro izmiksati.
Osnovnu kremu podijeliti u 3 dijela i u svaki dodati sastojke kako pišu.
Slaganje: Keksi umočeni u mlijeko i rum, I dio, II dio, III dio i na kraju istučeni šlag.
Po želji posipati odozgo kokosom i dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Smjesa je za manju tepsiju.
PUSLICE OD KOKOSA
Obožavam kokos i evo par recepata od mene
KOKOS ŠTANGICE
Biskvit:
5 jaja
10 dkg šećera
15 dkg brašna
1 pecilni prašak
korica od limuna
10 dkg margarina
Krema:
4 žlice vode
4 žlice šećera
20 dkg čokolade za kuhanje
15 dkg kokosa
5 dkg margarina
malo ruma
1 vanili šećer
Priprema:
Za biskvit žumanjke izmiksati sa šećerom, dodati margarin i na kraju brašno i pecilni prašak. U gotovu smjesu umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći cca 15 min. na 200 C.
Za kremu otopiti šećer i margarin u vodi, dodati ostale sastojke i preliti preko kolača.
PIJESAK KOCKE
Osnovna krema:
3 pudinga od vanilije
1 l mlijeka
10 žlica šećera
25 dkg margarina za kreme
I dio:
12 dkg mljevenih petitte beure keksa
4 žlice gorkog kakaa
II dio:
10 dkg kokosa
III dio:
10 dkg mljevenih oraha
Ostalo:
1/2 l vrhnja za šlag
keksi petitt beure za podlogu
mlijeko i rum
Priprema:
Puding skuhati prema uputi na vrećici, u mlaki dodati margarin i dobro izmiksati.
Osnovnu kremu podijeliti u 3 dijela i u svaki dodati sastojke kako pišu.
Slaganje: Keksi umočeni u mlijeko i rum, I dio, II dio, III dio i na kraju istučeni šlag.
Po želji posipati odozgo kokosom i dobro ohladiti, najbolje preko noći.
Smjesa je za manju tepsiju.
PUSLICE OD KOKOSA
Ovo je vrlo jednostavno napraviti ako vam ostanu bjelanjci.
Bjelanjke izmiksati u čvrsti snijeg sa šećerom i dodati kokos. (sve sam radila od oka tako da nemam količine).
Sa žličicom vaditi smjesu i stavljati na pek papir i peći na 200C cca 10 minuta.
Rastopiti čokoladu za kuhanje i odozgo ukrasiti.
Primjedbe