Čokoladni cheesecake


Podloga:
150 g čokoladnih keksi
50 g maslaca

Krema:
600 g krem sira
300 g tamne čokolade
50 g šećera
3 jaja
1 1/2 žlice ekstrata vanilije
240 ml milerama

Ganache:
150 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica maslaca

Priprema:
Kekse sitno samljeti, dodati rastopljen maslac i sve utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm na koji smo prethodno stavili pek papir. Staviti u zagrijanu pećnicu na 180 C na 5 minuta.
Za filu izmiješati krem sir i mileram sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije i na kraju jedno po jedno jaje. Izliti na smjesu keksa i peći na 180 C 50 minuta, tj. dok sredina cheesecake izgleda malo vlažno. Ostavit na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za ganache rastopiti sve sastojke na pari i preliti preko kolača s time da prije prelijevanja maknete obruč.
Ostaviti preko noći da u hladnjaku.

Primjedbe