četvrtak, 2. prosinca 2010.

Čokoladni cheesecake


Podloga:
15 dkg čokoladnih keksi
5 dkg maslaca

Fila:
60 dkg krem sira
30 dkg tamne čokolade
5 dkg šećera
3 jaja
1 1/2 žlice ekstrata vanilije
240 ml milerama

Ganache:
15 dkg tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica maslaca

Priprema:
Kekse sitno samljeti, dodati rastopljen maslac i sve utisnuti u kalup za tortu promjera 26 cm na koji smo predhodno stavili pek papir. Staviti u zagrijanu pečnicu na 180 C na 5 minuta.
Za filu izmješati krem sir i mileram sa šećerom, dodati rastopljenu čokoladu, ekstrakt vanilije i na kraju jedno po jedno jaje. Izliti na smjesu keksa i peći na 180 C 50 minuta, tj. dok sredina cheesecake izgleda malo vlažno. Ostavit na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Za ganache rastopiti sve sastojke na pari i preliti preko kolača s time da prije preljevanja maknete obruč.
Ostaviti preko noći da u hladnjaku.

Nema komentara: