Čokoladne tortice

Odlične tortice za ljubitelje tofua.


Podloga:
150 g Digestive keksi – sitno izmrvljenih
1 žlica meda
50 g istopljenog maslaca

Krema:
350 g mekog tofua
150 g tamne čokolade
1 žlica gorkog kakaa
2 žlice meda
malo zobenog vrhnja

Priprema:
Maslac rastopiti, dodati kekse i med, te promiješati. Smjesu podijeliti u četiri kalupa za sufle ili neke slične posudice i dobro je utisnuti.
Čokoladu otopiti na pari sa malo zobenog vrhnja i kakaom, da se ne prima za dno posude.
U posudu staviti tofu, otopljenu čokoladu i med, te dobro izmiksati dok se ne dobije glatka krema.
Gotovu kremu podijeliti u četiri kalupa, prekriti je sa folijom i staviti u frižider na 3 sata ili preko noći.

Posluživanje:
Može se poslužiti uz šumsko voće ili neki voćni preljev ili jednostavno posipana sa kakaom.
Umjesto meda može se staviti i javorov sirup.



.

Primjedbe