Ovo je jedna fenomenalna torta s okusom naranče, čokolade, cimeta...
Podloga:
12 dkg brašna
1 žlica kakaa u prahu
5 dkg šećera
1 bočica arome ruma
10 dkg margarina sobne temperature
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
1 vanili šećer
7 dkg brašna
1 omot pudinga Gala s okusom čokolade i komadićima naranče (Dr. Oetker)
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
na vrh noža mljevenog klinčića
Nadjev:
4 dcl mlijeka
1 omot pudinga Gala s okusom čokolade i komadićima naranče (Dr. Oetker)
3 žlice šećera
10 dkg tamne čokolade
Premaz:
marmelada od marelice ili šipka ili koju imate pri ruci
Preljev:
1 dcl vrhnja za šlag
15 dkg tamne čokolade ili za kuhanje
Priprema:
Za podlogu pomiješati sve sastojke sa mikserom, a zatim ih spojiti u smjesu i ostaviti u hladnjaku na 1/2 sata. Tijesto se dosta mrvi pa ga je najbolje razvaljati direktno na masnom papiru i staviti peći na 200 C 15 minuta.
Za biskvit odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke umutiti sa šećerom, a zatim dodati sve ostale sastojke. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peći na 200C oko 20 minuta. Ohladiti i prerezati na pola.
Za nadjev skuhati puding i dodati tamnu čokoladu. Ohladiti.
Tortu slažemo podloga, marmelada, nadjev, biskvit, nadjev, biskvit, marmelada i na kraju preljev.
Tortu ohladiti u frižideru barem sat vremena.
Podloga:
12 dkg brašna
1 žlica kakaa u prahu
5 dkg šećera
1 bočica arome ruma
10 dkg margarina sobne temperature
Biskvit:
4 jaja
10 dkg šećera
1 vanili šećer
7 dkg brašna
1 omot pudinga Gala s okusom čokolade i komadićima naranče (Dr. Oetker)
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
na vrh noža mljevenog klinčića
Nadjev:
4 dcl mlijeka
1 omot pudinga Gala s okusom čokolade i komadićima naranče (Dr. Oetker)
3 žlice šećera
10 dkg tamne čokolade
Premaz:
marmelada od marelice ili šipka ili koju imate pri ruci
Preljev:
1 dcl vrhnja za šlag
15 dkg tamne čokolade ili za kuhanje
Priprema:
Za podlogu pomiješati sve sastojke sa mikserom, a zatim ih spojiti u smjesu i ostaviti u hladnjaku na 1/2 sata. Tijesto se dosta mrvi pa ga je najbolje razvaljati direktno na masnom papiru i staviti peći na 200 C 15 minuta.
Za biskvit odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Žutanjke umutiti sa šećerom, a zatim dodati sve ostale sastojke. Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peći na 200C oko 20 minuta. Ohladiti i prerezati na pola.
Za nadjev skuhati puding i dodati tamnu čokoladu. Ohladiti.
Tortu slažemo podloga, marmelada, nadjev, biskvit, nadjev, biskvit, marmelada i na kraju preljev.
Tortu ohladiti u frižideru barem sat vremena.
Torta je iz ove knjige pune finih čokoladnih kolača.
Primjedbe