ponedjeljak, 7. studenoga 2011.

Jesen i kremaste juhe

Jesen je za mene puna romantike. Lišće šuška u svim nijansama narančasto žute boje i polagano pada sa drveća. Još uvijek nas grije pokaja zraka sunca, sve dok ne počnu oni hladni i magloviti dana sa kišom i vjetrom koji se uvlači pod kaput.
Ovo su moje najdraže juhe za hladne dane.

KREM JUHA OD BUNDEVE


Sastojci:
1/2 kg očišćene bundeva (hokkaido, butternut..)
2 krumpira
1 luk
1 dcl vrhnja za kuhanje
voda, sol

Priprema:
Bundevu, krumpir i luk očistiti i izrezati, staviti u lonac i dodati vode toliko da prekrije sadržaj, posoliti i kuhati dok krumpir i bundeva nisu kuhani. Sve dobro smiksati sa štapnim mikserom, dodati vrhnje i kuhati još par minuta.
Mjere su okvirne.


KREM JUHA OD BROKULE


Sastojci:
1/2 kg očišćene brokule
2 krumpira
1 luk
1 dcl vrhnja za kuhanje
voda, sol

Priprema:
Brokulu, krumpir i luk staviti u lonac i dodati vode toliko da prekrije sadržaj, posoliti i kuhati dok krumpir i brokula nisu kuhani. Sve dobro smiksati sa štapnim mikserom, dodati vrhnje i kuhati još par minuta.
Mjere su okvirne.